Excursies aan de Costa Dorada

Tot het excursieaanbod aan de Costa Dorada horen bezoeken aan Barcelona en Tarragona, maar daarnaast bootexcursies en bijvoorbeeld een jeepsafari door het binnenland.

Barcelona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een excursie naar Barcelona wilt maken heeft u de keuze uit verschillende programma’s. Enkele aanbieders nemen u mee naar Camp Nou en het Olympisch Stadion, waarna u in de middag vrije tijd heeft. Wanneer u het liefst op eigen houtje de stad verkent, maar niet met uw eigen auto of het openbaar vervoer naar Barcelona af wilt reizen, kunt u een excursie boeken die alleen bestaat uit de heen- en terugreis en waarbij u in Barcelona zelf kunt bepalen wat u gaat bezichtigen. Tot slot is het ook mogelijk een avondexcursie naar Barcelona te maken, waarbij de fonteinenshow het hoogtepunt is.

Tarragona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tarragona heeft zeer veel te bieden en een excursie naar deze historische stad is een aanrader. Uw gids neemt u mee naar de oude binnenstad en vertelt u meer over de diverse bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn het Romeinse amfitheater en de gotische kathedraal. Een andere excursie naar Tarragona gaat niet naar de binnenstad, maar bezoekt juist een buitenwijk van de stad om u daar af te zetten bij de zigeunermarkt. Hier krijgt u de kans om de beste koopjes te doen.

Andorra

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u voordelig wilt winkelen kunt u deelnemen aan een excursie naar Andorra. In deze ministaat winkelt u belastingvrij en dat maakt het een winkelparadijs.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursieaanbieders bieden verschillende boottochten aan. U kunt catamarantochten van enkele uren maken, maar kortere boottochten tussen bijvoorbeeld Cambrils en Salou zijn eveneens mogelijk. Wanneer u de onderwaterwereld langs de Costa Dorada eens wilt zien, dan kunt u deelnemen aan een bootexcursie met een glasbodemboot. Meestal heeft u de mogelijkheid om een lunch bij te boeken, die aan boord wordt klaargemaakt. Boten gaan in mooie baaien voor anker, zodat u de mogelijkheid krijgt een duik te nemen of de baai te verkennen met een snorkel.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Montserrat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het klooster van Montserrat, dat circa 60 km landinwaarts van Barcelona ligt. U woont een optreden bij van het beroemde jongenskoor van het klooster. Bij het klooster bevindt zich de Escolania, een school waar jongens tussen de 9 en 14 jaar naast regulier onderwijs uitgebreid muziekles krijgen. Het koor van de school geeft elke dag een miniconcert. Na het bezoek aan Montserrat volgt ’s middags een bezoek aan een wijnkelder.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een jeepsafari met 4 x 4 biedt u de uitgelezen mogelijkheid om het prachtige binnenland van Catalonië te verkennen. Wanneer u ouder dan 21 bent en langer dan 2 jaar in het bezit bent van uw rijbewijs mag u zelf rijden. De excursie voert langs de mooiste dorpjes en natuurschoon. Vaak doet u ook een mooie baai aan of nog beter prachtige watervallen, waar u de gelegenheid krijgt een verfrissende duik te nemen.