Barcelona

Het hoeft eigenlijk niet gezegd te worden, maar wanneer u uw vakantie aan de Costa Dorada doorbrengt is een bezoek aan wereldstad Barcelona een absolute must.

Of u nu komt om de oude stad van Barcelona te bekijken, over de Rambla te slenteren, een bezoek te brengen aan het Museum voor de Moderne kunst, de Sagrada Familia te bewonderen of een dag aan het strand door te brengen, u zult niet teleurgesteld worden.

Barrí Gòtic

De oudste wijk van Barcelona is de Barrí Gòtic, welke zijn naam dankt aan de vele gebouwen uit de Gotische periode. De historie van de wijk gaat echter verder terug, namelijk naar de Romeinse periode. In de Barri Gòtic vindt u een mengeling van Romeinse en Middeleeuwse architectuur. Tijdens een wandeling door de wijk komt u resten tegen van de Romeinse stadsmuren en een oude toegangspoort. Verder zijn diverse Gotische kerken in de wijk gelegen en centraal in de Barri Gòtic vindt u de oude Joodse wijk, Call Jueu, met de karakteristieke wirwar van straatjes. In het weekend kunt u een begeleide wandeling door de wijk maken. Informatie vindt u bij het toeristenbureau.

Modernisme

In het district Eixample vindt u de hoogtepunten van de Modernistische architectuur in Barcelona met als topstuk de onvoltooide Sagrada Família van Gaudí. Hij nam in 1882 de bouw van de kerk over en werkte eraan tot zijn dood in 1926. De kerk is een icoon van Barcelona en een architecturaal meesterwerk. Vanaf de Sagrada Família loopt een boulevard richting een ander bijzonder Modernistisch bouwwerk, de Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. De meeste gebouwen in deze bouwstijl vindt u in de wijk Quadrat D´Or, die het centrum van Eixample vormt. Wanneer u door deze wijk loopt ziet u het ene na het andere prachtige gebouw ontworpen door architecten als Gaudí , Puig i Cadafalch en Domènech i Montaner. Wanneer u even genoeg gebouwen gezien heeft, kunt u een wandeling maken door het park Guëll dat u vindt in de wijk La Salut in het Gràcia district. Dit park is één van Gaudí meest bijzondere ontwerpen.

La Rambla

Waarschijnlijk is het eerste wat in u op komt wanneer u aan Barcelona denkt, de Rambla. De Rambla vormt het middelpunt van Barcelona en wordt dagelijks door duizenden mensen bewandeld. De boulevard is 1,2 km lang en overal valt wat te zien. Straatartiesten komen op de vele mensen af, bloemisten en vogelverkopers proberen hun waar te verkopen en toeristen en locals genieten van al wat te zien is. Aan de Rambla ligt Barcelona’s imposante operahuis, het Gran Teatre del Liceu en de Mercat de la Boqueria, de eerste markthal van de stad. Wanneer u de Rambla helemaal afloopt richting zee komt u bij de Mirador de Colom, het monument van Columbus. Op een hoogte van 60 meter is een uitkijkpunt, dat u met de lift kunt bereiken. Vanaf het uitkijkpunt heeft u schitterend zicht op de stad.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Dorada:

Foto’s van Barcelona

Ligging