Tarragona

Tarragona staat vooral bekend om de uit de Romeinse tijd overgebleven architectuur, welke in 2000 opgenomen werd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De stad Tarraco werd in 218 v. Chr. gesticht door de gebroeders Scipio. Het groeide uit tot een belangrijke stad. Wanneer u het huidige Tarragona bezoekt ziet u overal om u heen sporen van de Romeinse stad Tarraco. De Romeinse stadswallen kunt u bewonderen door een wandeling te maken over de Passeig Arqueológic. Zeer indrukwekkend is het amfitheater, dat werd gebouwd in het begin van de tweede eeuw. In het amfitheater werden gladiatorengevechten gehouden. Ander vertier vond plaats in het Romeins circus met de organisatie van wagenrennen. Dit circus werd al in de eerste eeuw n. Chr. gebouwd en kent een lengte van 325 meter. In Tarragona zijn ook overblijfselen van het Forum, het belangrijkste plein in een Romeinse stad, te zien. U moet beslist een uitstapje maken naar het aquaduct dat zich circa 3 km buiten Tarragona bevindt. De Duivelsbrug, zoals het aquaduct wordt genoemd, is een indrukwekkend bouwwerk van 217 meter lang dat water van Francolí naar Tarragona vervoerde. Behalve Romeinse bouwwerken vindt u in Tarragona overblijfselen uit de Middeleeuwen, zoals de kathedraal en Modernistische bouwwerken, zoals het Teatre Metropol.

Musea

In Tarragona bevinden zich diverse musea. In het Museo Nacional Arqueológico vindt u diverse voorwerpen uit de Romeinse periode. Naast de kerk ligt het Museu Bíblic Tarraconense waar u een collectie religieuze voorwerpen treft. In het museum voor moderne kunst hangen werken van Julio Antonio, Salvador Martorell, Santiago Costa, Josep Sancho, José Nogué en Ramon Carreté. In het Museo del Port leert u meer over de rol die de haven van Tarragona door de jaren heen gespeeld heeft, als handels-, vissers- en jachthaven. Aan de Carrer Cavallers, waar in de Middeleeuwen de rijke families woonden, ligt Casa Castellarnau dat gebouwd werd in de 15de eeuw. De familie Castellarnau was zeer machtig en woonde op een vooraanstaande plek in de stad. Vandaag de dag is in het huis een museum gevestigd. U kunt diverse vertrekken bezichtigen die voornamelijk in 18de en 19de eeuwse stijl zijn ingericht.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Dorada:

Foto’s van Tarragona

Ligging