Montserrat

In Montserrat ligt het gelijknamige klooster dat een belangrijke pelgrimsoord is. Het Montserrat bergmassief is op zichzelf ook een bezoek waard.

Circa 60 km landinwaarts van Barcelona ligt het klooster van Montserrat op een zeer indrukwekkend bergmassief. Het klooster is vooral bekend van het beeld van de Zwarte Madonna. Het beeld dateert uit de 12e eeuw en trekt jaarlijks zo’n 1 miljoen bezoekers. Behalve dit beeld komen bezoekers ook voor het jongenskoor van Montserrat. Bij het klooster bevindt zich de Escolania, een school waar jongens tussen de 9 en 14 jaar naast regulier onderwijs uitgebreid muziekles krijgen. Naast piano spelen ze allen een instrument naar keuze en daarnaast krijgen ze theorielessen en uitgebreide zanglessen, individueel en in groepsverband. Het koor geeft iedere dag een miniconcert in het klooster van Montserrat.

Wandelen

Vanaf het Plaça de la Creu kunt u een kabelbaan nemen, die u in korte tijd 250 meter hoger brengt. Wanneer u het eindpunt bereikt heeft kunt u allereerst genieten van het uitzicht. Wanneer u meer wilt zien van de omgeving kunt u een wandeling maken naar de hermitage van Sant Joan of, wanneer u nog een stuk verder wilt wandelen, naar de hermitage van Sant Miguel. Vanaf het Plaça de la Creu kunt u een wandeling maken naar de Santa Cova, de grot waar volgens de legende het beeld van de Zwarte Madonna door herders zou zijn gevonden. In de grot vindt u nu een kapel. De wandeling naar de Santa Cova duurt ongeveer één uur.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden aan de Costa Dorada:

Foto’s van Montserrat

Ligging