Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas komt voor en tijdens uw vakantie aan de Costa Dorada.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Geldautomaten zijn in alle toeristische plaatsen te vinden. De meeste winkels, restaurants en hotels accepteren betaling met creditcards. Hiervoor heeft u wel uw pincode nodig! Neemt u, wanneer u het achterland intrekt, voldoende contant geld mee, want hier zult u lang niet altijd met pinpas of creditcard kunnen betalen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa Dorada kunt u in principe gebruik maken van uw mobiele telefoon. Openbare telefoons werken met muntgeld, creditcard of een telefoonkaart. Deze telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij tabakswinkels en kiosken. Bellen is goedkoper in de avond en in het weekend.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Via de basisverzekering van uw zorgverzekeraar bent u verzekerd voor alle noodzakelijke medische hulp in het buitenland. Neemt u voor alle informatie omtrent uw verzekering contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Soms is een aanvullende reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten aan te raden. Apotheken herkent u aan een rood of groen kruis en hier kunt u terecht voor eenvoudige medische vragen. Apotheken kunnen, anders dan in Nederland, veel recepten voorschrijven. Houdt u wel rekening met de middagsluiting. De meeste apotheken zijn tussen 13 en 16 gesloten.

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel de Costa Dorada een veilige vakantiebestemming is, geldt ook hier dat u uw spullen niet onbewaakt achter moet laten en dat u waardevolle bezittingen, indien mogelijk, in een kluisje in uw accommodatie moet opbergen. Laat geen waardevolle zaken achter in uw auto, zelfs niet in een afgesloten kofferbak. Wanneer u naar Barcelona gaat, dient u, zeker in de drukke, toeristische gebieden, bedacht te zijn op straatrovers.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over de Costa Dorada:

  • Veel hotels en openbare gebouwen beschikken tegenwoordig over (gratis) internettoegang (zonas wi-fi). Informeert u in uw accommodatie altijd even of de toegang gratis is of dat u ervoor moet betalen.
  • Niet alle accommodaties en stranden aan de Costa Dorada zijn rolstoeltoegankelijk. Informeert u van tevoren daarom altijd bij een hotel of appartement over de voorzieningen. Hier vindt u meer informatie over voorzieningen voor rolstoelafhankelijken in Catalonië.
  • In Catalonië gelden twee officiële talen, het Spaans en het Catalaans. Dit kan, zeker wanneer u net bent aangekomen, verwarrend zijn. Plaats- en straataanduidingen en bijvoorbeeld openingstijden worden over het algemeen in het Catalaans aangegeven. In de toeristische centra wordt vaak Engels, Duits of Frans gesproken, zeker door mensen die in de toeristenindustrie werken.
  • Houdt u, wanneer u een museum wilt bezoeken of een dag wilt gaan winkelen, rekening met de openingstijden. Musea zijn op maandag vaak gesloten en van di-za geopend van 9-13/14 en van 16-19/20. Winkels kennen over het algemeen een lange middagsluiting van ongeveer 13 tot 16, behalve in de toeristische centra, waar ze in het hoogseizoen de gehele dag geopend zijn. Op zondag zijn veel winkels gesloten, hoewel sommige ’s morgens nog geopend zijn. In Barcelona houden winkels wel een middagsluiting.
  • In Spanje kunt u dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland.