Vervoer aan de Costa Dorada

Het openbaar vervoer aan de Costa Dorada is goed geregeld. Houdt u niet van reizen met de bus of trein, dan kunt u in een auto huren of een taxi nemen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle populaire badplaatsen kunt u een auto huren. Hiervoor heeft u een geldig rijbewijs en uw legitimatiebewijs nodig. Vaak is het voordeliger al bij het boeken van uw reis een auto te huren. Deze staat dan voor u klaar op het vliegveld. Heeft u nog geen auto gehuurd, dan kunt u dit op het vliegveld alsnog regelen of bij aankomst in uw plaats van bestemming. Zorgt u dat u altijd goed verzekerd bent tegen schade, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij grote verhuurbedrijven kunt u meestal een scooter of motor huren. Hiervoor heeft u wel een geldig scooter- of motorrijbewijs nodig. Zorgt u dat u goed verzekerd bent tegen schade.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi´s aan de Costa Dorada zijn goedkoper dan in Nederland en ze bieden een goed alternatief voor het openbaar vervoer. Meestal rijden taxi's op de meter, maar wanneer dit niet zo is doet u er goed aan van tevoren een prijs af te spreken, zeker wanneer u lange afstanden dient te overbruggen. Voor ritten in de avond en het weekend wordt een toeslag berekend.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer aan de Costa Dorada is goed geregeld. Van de meeste badplaatsen rijden regelmatig bussen naar Tarragona, Reus en Barcelona. Ook het themapark Port L'Aventura is goed met de bus te bereiken. Tussen Cambrils, La Pineda en Salou rijden eveneens regelmatig bussen, ook ’s avonds. Een overzicht van de buslijnen aan de Costa Dorada vindt u hier. Reizen met de trein aan de Costa Dorada is eveneens goed mogelijk. Onder andere Salou, Cambrils, Sitges en Calafell beschikken over een treinstation van waaruit het makkelijk is om naar Barcelona en Tarragona te reizen.