Cambrils

Cambrils is van oudsher een vissersdorp en vandaag de dag speelt de visserij nog steeds een belangrijke rol in het dorp. Het toerisme neemt echter een steeds prominentere plaats in.

De oude kern van Cambrils stamt uit de 12de eeuw en bij een bezoek aan het dorp kunt u diverse historische gebouwen bezichtigen. Bezoekt u bijvoorbeeld eens het Castell de Vilafortuny, een vestingwerk gebouwd in de 12de eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn de Torre de L’Ermita, een verdedigingstoren uit de 14de eeuw en de kerk en het Bosch landhuis uit 1575. Het plaatselijke toeristenbureau organiseert begeleide fietstochten langs de diverse bezienswaardigheden van Cambrils en omgeving.

Stranden

Cambrils heeft verschillende stranden met een totale lengte van 9 km. Het zijn zeer mooie, goed verzorgde zandstranden, waarvan enkele jaarlijks beloond worden met de blauwe vlag. Op de meeste stranden is strandbewaking en omdat ze langzaam in zee aflopen zijn ze geschikt voor kinderen. Watersportliefhebbers kunnen zeilen, surfen en diverse andere watersporten beoefenen. Alle stranden van Cambrils zijn rolstoeltoegankelijk en het Prat d’En Forès beschikt over waterrolstoelen. Achter het centrale strand loopt een mooie boulevard, waaraan zich de meeste winkels van Cambrils gevestigd hebben.

Uit eten

Cambrils wordt de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. In het dorp vindt u talloze goede restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd. De keuken staat bekend om de goede vis- en schaaldiergerechten. Maaltijden worden bereid met vers gevangen vis. In Cambrils is men trots op de authentieke gerechten en deze worden met liefde bereid. Probeert u eens fideus rossos, een pastagerecht met vis of arroòs negre, rijst met inktvisinkt. Meer informatie over de restaurants in Cambrils vindt u hier.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Dorada:

Foto’s van Cambrils

Populaire accommodaties in Cambrils

Estival Eldorado Resort 8.1
6 aanbieders
vanaf €273
Best Maritim 7.7
7 aanbieders
vanaf €261
Estival Centurión 8.5
8 aanbieders
vanaf €241

Bekijk alle 15 accommodaties in Cambrils

Ligging