Calafell

De badplaats Calafell is tussen Barcelona en Tarragona gelegen. De plaats bestaat uit een modern gedeelte langs de kust en een historische kern landinwaarts gelegen.

Wanneer u tijdens uw vakantie in Calafell verblijft kunt u in de ochtend eeuwen teruggaan in de tijd met een bezoek aan de oude kern om vervolgens uw dag aan het strand voort te zetten, nadat u voor de lunch een heerlijke vismaaltijd heeft genuttigd. In Calafell zijn veel restaurants gevestigd en over het algemeen is de kwaliteit goed. Diverse restaurants serveren plaatselijke specialiteiten zoals arrossejat en het nagerecht cossetans, welke culinaire ontdekkingsreizigers zeker eens moeten proberen.

Bezienswaardigheden

In Calafell vindt u bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken. Archeologen hebben na opgravingen reconstructies gemaakt van een dorp in de IJzertijd. Een bezoek aan Ciutadella Ibèrica geeft u een idee van hoe men leefde zo’n 2500 jaar geleden. Een andere bezienswaardigheid is El Castell de Santa Creu, dat gebouwd werd in de 11de eeuw. Nadat het in de 17de eeuw verwoest werd bleef alleen de oorspronkelijke kapel overeind. Behalve de kapel kunt u de 15de eeuwse gevangenis en watertank bezichtigen en de 18de eeuwse klokkentoren. Tevens de moeite waard is de Middeleeuwse begraafplaats met in rotsen uitgehouwen tombes. Tot slot is de Romeinse villa Vilarenc het noemen waard; in Calafell zijn opgravingen van een gigantische Romeinse villa gedaan en de ruïnes hiervan moet u zeker meenemen wanneer u een dagje sightseeing Calafell gaat doen.

Strand

Calafell beschikt over een 5 km lang, breed zandstrand, dat langzaam afloopt in zee en daardoor populair is bij gezinnen. Langs het strand loopt een leuke boulevard, waar restaurants en winkels te vinden zijn, die u kunt bezoeken als u genoeg heeft van het strand. Bij het strand zijn kinderspeelplaatsen, waar uw kinderen zich zullen vermaken wanneer ze klaar zijn met hun zandkastelen, die met het fijne zand van Calafell goed te bouwen zijn. In de kleine jachthaven zit een zeilschool, waar u terecht kunt voor het huren van onder andere kajaks, jetski’s en catamarans. Leuk om een keer te proberen is Stand Up Paddle Surf (SUP), een watersport, waarbij u zich staande op een surfplank met een soort roeispaan voortbeweegt.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Dorada:

Foto’s van Calafell

Populaire accommodaties in Calafell

4R Miramar Calafell 5.5
6 aanbieders
vanaf €150
Costa d'Or 8.3
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 90 accommodaties aan de Costa Dorada

Ligging