Sitges

Sitges is één van de drukste badplaatsen van de Costa Dorada en het hele jaar door worden allerlei evenementen in de plaats georganiseerd. De stad staat bekend als homohoofdstad van Catalonië.

Sitges heeft een authentieke kern en met name langs de boulevard bevinden zich de moderne hotels. Het centrum van de plaats bestaat uit witte huizen en smalle straatjes. Van oudsher is Sitges populair bij kunstenaars en in de nauwe straten vindt u diverse galeries. De plaats kent drie musea. In het Museu Romantic komt u terecht in de 18de en 19de eeuw en ziet u hoe het leven van een rijke familie in die tijd was. Een populair onderdeel is de poppencollectie. Het Cau Ferrat museum bevindt zich in de voormalige woning van kunstenaar Rusiñol en een collectie van zijn werk kunt u in het museum bewonderen, alsmede werken van andere Modernistische kunstenaars. In het Museu Maricel vindt u nog meer kunst, waarvan vele werken een maritiem thema hebben. Voordat u denkt dat Sitges u slechts cultuur te bieden heeft, moet gezegd worden dat het bovenal een kustplaats is met veel mooie zandstranden. De plaats telt maar liefst 17 stranden, welke variëren van kleine met weinig faciliteiten tot lange stranden met watersportfaciliteiten en strandbars. Iedereen weet wel een geschikt strand te vinden. Het Platja de la Bassa Rodona is het homostrand van de plaats.

Festivals

Door het jaar heen is Sitges het toneel van verschillende festivals. Zeer bekend en druk bezocht is het Carnaval van Sitges met op zondag en dinsdag grote parades. Carnaval is één van de drukste periodes in de plaats en het wordt veel bezocht door homoseksuelen van over de hele wereld. De parade op zondag, de Rua del la Disbauxa, letterlijk vertaald de Parade van de Losbandigheid, bevat vaak gewaagd geklede mensen en wanneer u daar niet van houdt kunt u beter wegblijven. Aan de parade op dinsdag, die het einde van de festiviteiten markeert, doen meestal veel dragqueens mee, die zich geheel in het zwart kleden, rouwend om het eind van het Carnaval. Het Sitges Filmfestival is een bekend festival, waarbij de nadruk ligt op de genres horror en fantasy, waarvoor elk jaar prijzen worden uitgereikt. Eind april vindt ieder jaar het Swing Festival plaats, waarbij alles draait om dansen op de Swing muziek uit de jaren 20. Houdt u van dansen, maar niet van Swing, dan kunt u in juli genieten van het Festival Internacional de Tango de Sitges. In maart kunnen autoliefhebbers hun geluk op tijdens het oldtimerfestival. Tot slot vinden tijdens de zomermaanden allerlei optredens plaats van jazz tot opera tijdens het Sitgestiu Cultural festival.

Nachtleven

Sitges kent een uitgebreid nachtleven met een zeer actieve homoscene. De bekendste uitgaansstraat is de zogenoemde Carrer del Pecat, oftewel de Straat van de Zonde. In deze straat en de zijstraatjes ervan bevinden zich talloze cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden, waaronder meerdere homobars. In de Carrer Santa Bonaventura zitten enkele gelegenheden die zich alleen op homo’s richten en waarvan sommige zelfs geen vrouwen toelaten. Populaire clubs zijn Club Pacha en L’Atlantida Club.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Dorada:

Foto’s van Sitges

Populaire accommodaties in Sitges

ME Sitges Terramar 7
3 aanbieders
vanaf €822
Subur Maritim 7.9
2 aanbieders
vanaf €292
Sunway Amapola 6.8
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 4 accommodaties in Sitges

Ligging