L’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar is een traditioneel visserdorp waar het massatoerisme (nog) niet overheerst. U vindt hier geen torenhoge hotels en gigantische appartementencomplexen.

Wat u wel in L’Ametlla de Mar en omgeving vindt is een prachtige kustlijn met mooie kleine baaien en stranden, waar u met een beetje geluk nog kunt genieten van de rust en de omgeving. Deze baaien lenen zich tevens uitstekend voor snorkelexpedities. Ten noorden van L’Ametlla liggen Tres Cales, drie baaien die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het strand van Cala Jordi, nog iets noordelijker, draagt de blauwe vlag. Hier vindt u een kaart met alle baaien in de buurt van L’Amettla de Mar.

L’Ametlla zelf is een leuk, authentiek dorp met diverse restaurants waar u kunt smullen van heerlijke vers bereide visgerechten. Het dorp staat bekend om de goede traditionele restaurants, waar vis, schaaldieren en rijst het menu domineren. Wat u beslist een keer mee moet maken is de visveiling die elke dag (behalve in mei en juni) om 4 uur ’s middags plaatsvindt in het nieuwe gedeelte van de haven. In de jachthaven van de L’Ametlla is plaats voor 225 boten en wanneer u nog niet kunt zeilen kunt u het leren bij de plaatselijke zeilschool. Verblijft u in L’Ametlla bezoekt u dan eens het keramiekmuseum, waar u de grootste collectie kermamiekwerk van Europa vindt. In het plaatselijke toeristenbureau kunt u terecht voor wandel- en mountainbikeroutes door de omgeving van het dorp, die u zeker moet verkennen. Op slechts 15 km van L’Ametlla bevindt zich de Ebro Delta, een prachtig natuurgebied.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Dorada:

Foto’s van L’Ametlla de Mar

Populaire accommodaties in L’Ametlla de Mar

Ametlla Mar 6.7
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle accommodaties in L’Ametlla de Mar

Ligging