Salou

De badplaats Salou ligt ongeveer 100 km ten zuiden van Barcelona. De plaats is in de zomermaanden enorm in trek bij Nederlandse jongeren, die zich in het nachtleven storten.

Salou kent een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vindt u gezellige straatjes met vele winkels en restaurants. De Torre Vella, die reeds in 1530 gebouwd werd, is één van de bezienswaardigheden van Salou. Leuk om een keer te bezoeken is de overdekte markt aan de Via Roma of de wekelijkse markt op maandagochtend aan de Passeig de Segregació. Langs de kust loopt een prachtige palmenboulevard, waarvan wordt gezegd dat het één van de mooiste van Spanje is. Aan het eind van de boulevard bij het oude gedeelte van de stad staat een permanente kermis. In het nieuwe gedeelte van Salou bevinden zich vele accommodaties en hier concentreert zich tevens het uitgaansleven.

Uitgaansleven

In Salou, met name in het nieuwe gedeelte, zijn tal van bars, cafés en discotheken te vinden. In de zomermaanden wordt Salou veelvuldig door Nederlandse (jonge) toeristen bezocht en deze zijn vaak te vinden in de vele Nederlandse bars die de plaats rijk is. Populair zijn de Ski Hut en Het Gat. Net zoals Nederlanders zich in bepaalde kroegen verzamelen doen andere nationaliteiten dat eveneens. Zo vind je in Salou naast Nederlandse cafés Engelse pubs en Duitse kroegen. Behalve bars kent de plaats enkele discotheken, waarvan Pacha, dat officieel in La Pineda ligt, en Snoepy’s in trek zijn. Lees hier meer over het nachtleven aan de Costa Dorada.

Stranden

Bij Salou bevinden zich diverse goudkleurige zandstranden met een totale lengte van 13 km. Het drukst bezocht wordt het Playa Levante, maar Playa Poniente en Playa Larga zijn tevens zeer populair. Op de stranden zijn tal van watersportmogelijkheden. U kunt waterskiën, jetskiën of parasailen. In de nabije omgeving van Salou liggen enkele baaien, waar u goed kunt duiken of snorkelen. Een voorbeeld van zo’n baai is de Cala Llenguadets. Ook de baaitjes bij Cap de Salou bieden goede snorkelmogelijkheden.

Entertainment

Bij Salou vindt u het grote themapark Port Aventura. Dit is na Disneyland Parijs het grootste themapark van Europa. Het waterpark Aquapolis ligt eveneens in Salou en staat garant voor uren waterpret. Over beide parken vindt u hier meer informatie.

Andere plaatsen

Meer plaatsen aan de Costa Dorada:

Foto’s van Salou

Populaire accommodaties in Salou

Blaumar 8
8 aanbieders
vanaf €272
H10 Vintage Salou 8.2
8 aanbieders
vanaf €302
Ibersol Spa Aqquaria 7.4
8 aanbieders
vanaf €231

Bekijk alle 45 accommodaties in Salou

Ligging