Nachtleven aan de Costa Dorada

De Costa Dorada kent een divers en uitgebreid uitgaansleven. In Barcelona is het aanbod enorm, Salou is het uitgaansmekka voor jongeren en Sitges heeft vooral een levendige gayscene.

Barcelona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan in Barcelona betekent veel keuze, heel veel keuze. Een goede plek om uw avond te beginnen is in de Barri Gòtic en de Rambla. Hier zitten vele bars en cafés in allerlei soorten en maten en het is een kwestie van zoeken wat bij u past. In de wijk L’Eixample vindt u ook talloze bars en clubs. Hier zijn de meeste gaybars en – clubs te vinden. De wijk is groot en clubs liggen verspreid, dus u doet er goed aan van tevoren uit te zoeken waar u heen wilt. In de zomer speelt het nachtleven zich voor een groot gedeelte langs de kust af, met name rond Port Olímpic en het grote winkelcentrum Maremagnum. Het uitgaansleven in Barcelona komt pas zeer laat op gang. In bars en cafés wordt het pas rond 24.00 gezellig en clubs komen rond 02.00 tot leven. Populaire clubs zijn Razzmatazz, CDLC, Moog, La Terrazza en Marula Café.

Salou

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Salou is één van de populairste jongerenbestemmingen en dat heeft de plaats behalve aan de stranden toch zeker te danken aan het uitgebreide uitgaansleven. U vindt in Salou talloze bars en cafés, waaronder veel Nederlandse kroegen, maar ook Duitse, Engelse, Ierse en Belgische cafés. Wilt u na bezoek aan een bar nog verder feesten, dan zijn er diverse clubs waar u terecht kunt. De populairste clubs zijn Pacha, dat net buiten Salou in La Pineda ligt en Snoepy’s. Ook Flashback en Enjoy worden goed bezocht.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sitges

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een groot gedeelte van de uitgaansgelegenheden in Sitges richten zich op het homopubliek dat het grootste aandeel van de bezoekers van deze badplaats vormt. De meeste gaybars bevinden zich aan de Carrer Sant Bonaventura en daarnaast aan de welbekende Carrer del Pecat, de Straat van de Zonde. Wanneer u precies wilt weten waar de homo-uitgaansgelegenheden in de plaats zich bevinden vraag dan bij het toeristenbureau of in de Parrots Bar op het Placa Industria naar de kaart met alle homolocaties in Sitges. Populaire gaybars/clubs zijn Mediteranneo, Trailer en Man Bar. Man Bar is de meest extreme club met een grote darkroom, interieur met metalen tralies en kettingen, bezoekers gekleed in leer en rubber en vrouwen zijn niet welkom. Geliefde clubs onder zowel hetero- als homoseksueel publiek zijn Pacha en L’Atlantida.