Ontspanning aan de Costa Dorada

Vakantie draait uiteraard om ontspanning en de Costa Dorada biedt tal van ontspanningsmogelijkheden.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In badplaatsen als Salou, Sitges en Cambrils vindt u een uitgebreid winkelaanbod met natuurlijk de nodige souvenirshops. In Tarragona zijn diverse leuke winkels te vinden, met name op de Rambla Nova. Voor al deze plaatsen geldt dat het de moeite waard is om een bezoek te brengen aan de plaatselijke markt. In Tarragona kunt u op zondag in de buitenwijk Bonavista de zigeunermarkt bezoeken, die in de zomermaanden zeer druk bezocht wordt. Tot slot moeten de echte shoppers onder u beslist naar Barcelona. Zij die vaker in Barcelona hebben gewinkeld zijn ongetwijfeld bekend met de 5 km lange Shopping Line. Deze winkelzone loopt vanaf de Rambla via het Placa de Catalunya naar de Passeig de Gràcia en de Avinguda Diagonal. Langs deze Shopping Line zijn talloze winkels te vinden en iedereen treft hier wel winkels voor zijn of haar smaak. In de Barri Gotíc vindt u leuke boetiekjes en de markt La Boqueria op de Ramblas moet u zeker niet overslaan. Houdt u wanneer u gaat winkelen rekening met de siësta; veel winkels sluiten tussen 14.00 en 16.00 hun deuren, maar blijven dan wel tot ongeveer 20.00 open.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa Dorada en het achterland kunt u prachtige wandelingen maken. De mooiste wandelgebieden zijn het Montsant gebergte en de Prades bergen. U kunt kiezen uit diverse bewegwijzerde routes, waarbij de GR routes lange afstand routes zijn en de PR routes korte afstand routes. Voorbeelden van wandelingen die u kunt lopen met beschrijving in het Engels vindt u hier.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen door de Costa Dorada is een ideale manier om deze streek beter te leren kennen. In Mont-Roig del Camp zit een Mountain Biking Centre, waar u terecht kunt voor fietshuur en routes. De routes variëren van eenvoudig tot zwaar. Een overzicht van de routes vindt u hier. Het toeristenbureau van Cambrils beschikt eveneens over een groot aantal fietsroutes, zowel in de omgeving van Cambrils als langere door de Costa Dorada.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Costa Dorada kent een zeer diverse natuur. Zo vindt u schitterende natuurtaferelen in het El Montsant berggebied, maar langs de kust zijn even mooie, echter totaal andere natuurgebieden te vinden. Mooie kustgebieden vindt u bij Torredembarra en de streek rond de Gaià rivier die tot wildreservaat benoemd is. Toegang tot het reservaat vindt u in Altafulla en Tamarit. Rondom de plaatsen L'Espluga de Francolí and Vimbodí i Poblet ligt het natuurpark Poblet, wat onder andere het Poblet bos herbergt. Dit bos is populair bij wandelaars en biedt naast diverse wandelpaden ook mogelijkheden tot klimmen, mountainbiken en boogschieten.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Costa Dorada zijn een aantal Spa & Wellness centra gevestigd waar u terecht kunt voor allerlei arrangementen. Of u nou toe bent aan een heerlijke massage, een gezichtsbehandeling of een bezoekje aan de sauna in de Spa’s aan de Costa Dorada heeft u tal van mogelijkheden. In veel gevallen is het Wellnesscentrum onderdeel van een vier of vijf sterrenhotel.