Entertainment aan de Costa Dorada

Hoogtepunt van entertainment aan de Costa Dorada is zonder twijfel het themapark Port Aventura. Waterparken en het aquarium en de dierentuin in Barcelona worden eveneens druk bezocht.

Dierentuin en Aqualeon, Barcelona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Aqualeon park bij Albinyana is het enige park in Europa dat Safaripark en waterpark in één is. Bij een bezoek aan Aqualeon kunt u op safari met een bus en kunt u op die manier zeer dichtbij leeuwen, olifanten en tijgers komen. Als u genoeg dieren heeft gezien kunt u zich verplaatsen naar het waterpark om u zich daar van de Kamikaze glijbaan of de Twister te storten. De dierentuin in Barcelona is een klassieke dierentuin, waarbij dieren van dezelfde soort/familie bij elkaar zijn ondergebracht. Vanaf 2003 is de dierentuin bezig dit ouderwetse systeem, waarbij kooien en omheiningen de boventoon voeren, te vervangen en te transformeren naar de nieuwe stijl van dierenparken. In deze nieuwe stijl worden dieren bij elkaar ondergebracht in zones, waarin men probeert de natuurlijke habitat zo goed mogelijk na te bootsen. Het Komodosverblijf, waar vijf dierensoorten uit Azië verblijven is het eerste afgeronde gedeelte in deze nieuwe stijl. Andere gedeeltes in de dierentuin zijn het reptielenhuis, een volière, het gorillaonderkomen en een primatengalerij.

Aquariums

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het L’Aquàrium Barcelona leven zo’n 11.000 vissen en waterdieren van ongeveer 450 verschillende soorten. Deze zijn ondergebracht in diverse tanks, waarvan het Oceanarium de grootste is. Deze tank heeft een diameter van 36 meter en is vijf meter diep. De grote publiekstrekkers van het aquarium, de grootvinhaai en de zandtijgerhaai, zwemmen rond in deze tank. Het aquarium heeft zeven tanken gewijd aan tropische vissen, waaronder zich vele mooie, kleurrijke soorten bevinden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de kleine badplaats La Pineda bevindt zich waterpark Aquópolis. Het park heeft talloze glijbanen, waaronder Kamikazes en zigzagglijbanen. Liefhebbers van dolfijnen en zeeleeuwen moeten beslist een dag doorbrengen in dit waterpark. Een onvergetelijke ervaring is zwemmen met de zeeleeuwen! Bij het gigantische attractiepark Port Aventura bevindt zich een tweede waterpark, het Costa Caribe Waterpark. In dit park kunt u heerlijk op een ligbed van de zon genieten in Bahama Beach of u gaat op avontuur op een opblaasband in de Barracudas glijbaan. Beide waterparken bieden volop vertier voor jong en oud.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Port Aventura is na Euro Disney het grootste attractiepark van Europa. Het bevindt zich bij Salou en La Pineda. Het park is verdeeld in zes gebieden of culturen: Mediterrània, Polynesia, China, Mexico, Far West en SésamoAventura (Sesamstraat). In elk van de zones vindt u attracties, maar wat het park zo populair maakt zijn de vele shows. Dans- en muziekshows worden opgevoerd door mannen en vrouwen uitgedost in traditionele kledingstijlen van de betreffende cultuur. Fantastisch voor de kleintjes zijn de figuren van Sesamstraat die rondlopen in de familiezone in het Sesamstraatgedeelte. De ouderen en durfallen kunnen instappen in één van de achtbanen van het park.