Sport aan de Costa Dorada

Watersporten is populair in de kuststreek, maar ook golfers en paardrijliefhebbers komen aan hun trekken aan de Costa Dorada.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een aantal plaatsen aan de Costa Dorada beschikt over een jachthaven, waar u bij de zeilschool kunt leren zeilen of terecht kunt voor boot- en materiaalhuur. In Salou, Cambrils, Sitges en Tarragona zijn diverse watersportmogelijkheden. U kunt er jetskiën, surfen, zeilen en kajakken. Ook in Mont-roig del Camp, Calafell en l'Hospitalet de l'Infant zijn vrij uitgebreide watersportfaciliteiten. In de grote badplaatsen zijn vaak duikscholen gevestigd, waar u terecht kunt voor cursussen of expedities langs de mooiste baaien van de kust.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfers hebben aan de Costa Dorade de keuze uit zeven courses en twee pitch en putt gelegenheden. Zes van de zeven banen zijn par 72 en één baan is par 71, de Noord Course van de Lumine Golfclub. Deze golfclub beschikt over twee 18 holes banen en één 9 holes baan. Twee van de banen zijn ontworpen door Greg Norman. De Club de Golf Bonmont in Mont-Roig del Camp wordt als één van de beste courses van Spanje beschouwd en is ontworpen door Robert Trent Jones Jr.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de Costa Dorada en het directe achterland bevinden zich diverse berggebieden met mogelijkheden voor bergbeklimmers. Zowel in de Suriana, het Montsant gebergte als de Prades bergen kunt u klimmen. Behalve deze gebergtes zijn er diverse andere gebieden waar u terecht kunt. Een folder over bergbeklimmen aan de Costa Dorada (in het Engels) vindt u hier.