Stranden aan de Costa Dorada

De Costa Dorada (gouden kust) dankt haar naam aan de goudgele zandstranden. De grote badplaatsen beschikken over mooie, lange stranden, maar kleine, idyllische baaien zijn er ook.

El Vendrell

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De stranden van El Vendrell zijn de grootste trekpleisters van de plaats. Van de vier dragen drie een blauwe vlag, namelijk het Coma-Ruga-, het Sant Salvador- en het El Francasstrand. Bij de haven van Coma-Ruga kunt u terecht voor allerlei watersportactiviteiten. De stranden worden zeer druk bezocht, zeker in het hoogseizoen. Achter het strand van Coma-Ruga loopt een promenade tot aan het strand van Sant Salvador. Met name het Coma-Ruga strand is zeer breed en biedt volop ruimte om een balletje te trappen, te frisbeeën of te beachballen.

Creixell

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij het plaatsje Creixell ten noorden van Torredembarra ligt een prachtig strand. Het is circa 2 km lang en beschikt over alle faciliteiten. Het is tevens toegankelijk voor minder validen. Het strand is breed en hoewel het druk bezocht wordt raakt het nooit overvol. Platja Creixell wordt jaarlijks beloond met de blauwe vlag

Torredembarra

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De stranden van Torredembarra zijn deels nog ongerept en u vindt achter de stranden een prachtig stukje natuur met duinen en vennen. Wanneer u in Torredembarra naar het strand gaat moet u zeker even de moeite nemen om een wandeling te maken. De stranden zijn rolstoeltoegankelijk en het Platja de la Paella en Platja de Baix Mar beschikken over waterrolstoelen. Watersportmogelijkheden zijn eveneens aanwezig.

L’Hospitalet d’Infant

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij L’Hospitalet d’Infant vindt u prachtige, ongerepte stranden. Het El Tornstrand ten zuiden van de plaats is één van de beste naturistenstranden van de Costa Dorada. Achter het strand rijzen groene heuvels op en in zee ligt een karakteristiek rotseiland. Voor de plaats ligt het El Arenalstrand dat de blauwe vlag draagt en voorzien is van alle faciliteiten die u zich maar kunt wensen. Er zijn watersportvoorzieningen en u kunt bijvoorbeeld waterfietsen huren. Bars en restaurants zijn aanwezig voor een eventuele maaltijd of een verfrissend drankje. De haven scheidt het El Arenalstrand van het La Puntastrand, dat kleiner is, maar eveneens een blauwe vlag heeft.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mont Roig del Camp- Miami Platja

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De kustlijn Mont-Roig del Camp- Miami Platja beschikt over in totaal circa 12 km strand. Behalve lange stranden met veel faciliteiten zoals het Platja de Pixerota en het Cala Bot/PLatja Cristal liggen langs de kust ook kleine baaien met stranden met weinig faciliteiten. Enkele baaien zijn de Cala California, Cala Solitari en Cala de les Sirenes. Deze worden over het algemeen omgeven door met pijnbomen begroeide rotspartijen en zijn hierdoor beschut en bovendien doen ze door de groene omgeving vriendelijk aan. Wanneer u niet van kilometerslange zandstranden met veel mensen houdt, kunt u één van de baaitjes proberen.

Garraf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen Sitges en Casteldefells ligt het kleine vissersdorp Garraf met het gelijknamige strand. Het is een niet al te groot strand (350 meter lang), maar is vanuit Barcelona heel gemakkelijk met de trein te bereiken. Het nadeel is dat de spoorlijn vlak langs het strand loopt. Het strand zelf heeft fijn goudgeel zand en loopt langzaam af in zee, waardoor het geschikt is voor kinderen. Aan de noordkant wordt het omgeven door hoge rotsen. Het strand van Garraf is ideaal om te combineren met een bezoek aan het nationaal park van Garraf of wanneer u in Barcelona verblijft. Het is zeker doordeweek een stuk rustiger dan de stranden bij Barcelona.